VIZA

Bemutatás


Formájáról:

VIZA modellünk tengeri halászcsónak formájú siklótestre épül.

Siklótest jellemzője, hogy alaphelyzetben nagy a statikus stabilitása. A csónak szélére kiülve sem borul a csónak.

A test teljes hosszán végignyúló uszony kiváló iránystabilitást eredményez. A motorra kitalált test, meghálálja a nagyobb motor használatát. Iránystabilitása a sebesség növekedésével kiválóra emelkedik.

VIZA modellünknél emeltük az orr és far rész magasságát, hogy nagy hullámok esetén védelmet adjon a horgony felszedésénél.

A műanyag test kompozit erősítésű. A test erősítésére a laminált fa helyett kompozit elemeket használunk, így a test műanyaggal körbeburkolt fát, korrodálódó anyagokat nem tartalmaz. Csak a felsőrészhez használunk fát, amelyet felületkezeléssel tartósítunk. A dörzslécek íveltek, praktikus és szép kialakításúak.

Mérete:

VIZA csónakunk 4,55m hosszú, 1,5m széles, középvonalától kezdve közel párhuzamos. Így, mivel a csónak farán nem szűkül a beépíthető rész, egy igen "tágas" helyet kapunk.

Horgászathoz, kiránduláshoz félszobányi helyünk van, kényelmesen horgászhatunk, kirándulhatunk.

Beépítése:

Az orr és a far rekesz vízmentes, zárt megoldásban készül.

A vízmentes rekeszek teteje csúszásmentes felületű, hogy esős időben is balesetmentes legyen a be és kiszállás. A rekeszek járófelülete extra erősítést kapott. A felület szilárdságát kompozit anyagokkal növeltük, nem laminálunk be fát, vagy más, idővel korhadó anyagot.

A VIZA Prémium azok részére alakítottuk ki, akiknek igénye a magasabb komfort, akiknek fontos, hogy esős időben is a felszerelések mindig szárazon maradjanak

A Prémium beépítés tartalmaz, ívelt dörzsléceket, vízmentes orr és far rekeszt, egy evezőpadot, 3db kikötőkarikát, 2db villatartót, kötélvezetőt, bikát, polcocskákat.

Kizárólag rozsdamentes kötő elemeket használunk. A berendezés fa elemei vörösfenyőből készülnek.

A csónak kézzel készül, egyedi gyártásban. A méretekben kisebb eltérések lehetségesek.
Műszaki adatok


Kategória: Kétpárevezős csónak Hossz: 4,55m Legnagyobb szélesség: 1,5m Teljes magasság: 0,61m Fartükör magassága: 0,52m Biztonsági távolság: (vízvonaltól a csónak pereme): 0,40m Merülés: 0,19m Súly: 142kg Terhelés: 4fő Ajánlott elektromos motor: 1kW Epropulsion SPIRIT 1.0L Biztonság: magasított orr és far, 2 légkamra.
Alapfelszereltség


Kikötőbika 1db, Kikötőkarika 3db, Kötélvezető, Zárható vízmentes rekesz 2db, Polcocska vörösfenyőből 2db, Teli trepni kompozitból, Evezőpad vörösfenyőből, Ívelt dörzsléc vörösfenyőből 2db, Villatartó 2db, Evezőtartó villa 2db, Evező 2db, Evezőtartó bilincs 2db, Minden fém elem rozsdamentes.
TESZTEK