POTYKA

Bemutatás


Formájáról:

POTYKA modellünk egy növelt stabilitású dióhéj formájú, úszótestre épült horgász - kiránduló csónak. Az eredeti dióhéj forma hossz és kereszt irányban is ívelt. POTYKA csónakunknál az íveléseket csökkentettük, így egy "laposabb" magasabb statikus stabilitású csónakot kaptunk.

A "POTYKA" magasított orr résszel és erősített uszonnyal készül.

Az orr magasítása a horgony felszedésekor jön igen jól, hullámosabb időben.

Az uszony erősítése lehetőséget ad, hogy igény szerint tőkesúlyt helyezzünk el az uszonyban. Ezzel a csónak súlya növekszik, de nagy mértékben javul a stabilitása. Az erősített uszony további előnye, hogy komoly mértékben javítja a csónak iránytartását.

A műanyag test kompozit erősítésű. A test erősítésére a laminált fa helyett kompozit elemeket használunk, így a test műanyaggal körbeburkolt fát, korrodálódó anyagokat nem tartalmaz. Csak a felsőrészhez használunk fát, amelyet felületkezeléssel tartósítunk. A dörzslécek íveltek, praktikus és szép kialakításúak.

Méretei:

Jelenleg készülő legtöbb dióhéj csónak 3,8m hosszú, mert az egyszerűen beszerezhető faanyag 4m hosszú és ez csak a 3,8m-es mérethez alkalmas.
Ez a változtatás rontja a csónak használhatóságát. A rövidebb csónak erősebben bukdácsol a hullámok között, evezéssel elérhető sebessége is kisebb, mint az eredeti 4m hosszúnak.

Mi visszatértünk, az eredeti 4m-es hosszhoz. Ez a méret a horgászáshoz és a csónakázáshoz is kedvezőbb. Ennél a méretnél, az evezéséhez szükséges erő még nem túl nagy, ezért rosszabb időben sem jelenthet problémát a part elérése.

Beépítése:

POTYKA csónakunknál az orr és a far rekesz vízmentes, zárt megoldásban készül. A vízmentes rekeszek teteje csúszásmentes felületű, hogy esős időben is balesetmentes legyen a be és kiszállás. A rekeszek járófelülete extra erősítést kapott. A felület szilárdságát kompozit anyagokkal növeltük, nem laminálunk be fát, vagy más, idővel korhadó anyagot.

A POTYKA minden eleme a dörzslécen kívül üvegszálas műanyagból készül. Ezzel a minimumra csökken a karbantartás

i igény.

Beépítés tartalmazza, ívelt dörzsléceket, vízmentes orr és far rekeszt, rakodópolcot, egy evezőpadot, 2db csapágyazott villatartót, 3db kikötőkarikát. A beépítésnél kizárólag rozsdamentes kötöőelemeket használunk. A berendezés fa elemei vörösfenyőből készülnek. A csónak kézzel készül, egyedi gyártásban. A méretekben kisebb eltérések lehetségesek.
Műszaki adatok


Kategória: Kétpárevezős csónak Hossz: 4m Legnagyobb szélesség: 1,35m Teljes magasság: 0,6m Fartükör magassága: 0,45m Szabad oldalmagasság: (vízvonaltól a csónak pereme): 0,45m Merülés: 0,17m Súly: 118kg Terhelés: 4fő Motor: max. 1kW

Biztonság: magasított orr és far, 2 légkamra, erősített uszony.
Alapfelszereltség


Kikötőbika 1db, Kikötőkarika 3db, Kötélvezető, Zárható vízmentes rekesz 2db, Polcocska 2db, Teli trepni kompozitból, Evezőpad, Ívelt dörzsléc 2db,Villatartó 2db, Evezőtartó villa 2db, Evező 2db, Evezőtartó bilincs 2db, Minden fém elem rozsdamentes.
Teszt